• Metropolitan Operaközvetítés a Müpában

Donizetti: Stuart Mária

komolyzene, opera, színház

elmarad
Egy szünettel
Előadóterem
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Miután Verdi Traviatájának Violettájaként tavaly elsöprő sikert aratott a Metropolitanben, a sztárszoprán Diana Damrau ezúttal a 19. századi operairodalom újabb nagyszabású művében alakítja az egyik főszerepet, a mártírhalált halt Stuart Mária skót királynőt. Riválisa, I. Erzsébet angol királynő erőskezű alakját a BBC Cardiff Singer of the World versenyen feltűnt csodahang, Jamie Barton amerikai mezzoszoprán kelti életre. Kettejük második felvonásbeli jelenete a bel canto repertoár egyik leghatásosabb és legerőteljesebb csúcspontja - ebben a szereposztásban pedig igazi szenzációnak ígérkezik. A Mária szerelméért lángoló, de Erzsébet szívét is bitorló Leicester grófját a bársonyos hangú Stephen Costello alakítja, aki mindössze négy évad alatt Donizetti mindhárom Tudor-operájának vezető tenorszerepét megformálta. A könyörtelen tanácsadó Cecilként a már-már szemtelenül fiatal lengyel bariton, az utóbbi két-három évben meredeken felívelő pályát befutott Andrzej Filończyk lép színpadra, Talbotként pedig az olasz operát anyanyelvi szinten beszélő Michele Pertusi.
Szellem és kifinomultság jellemzi Maurizio Benini vezénylési stílusát - írta a kritika az est karmesteréről, a Donizetti muzsikáját szívügyének tekintő és a bel canto-operák igazi értőjének számító olasz dirigensről. A gyönyörű dallamokban, forrongó drámában gazdag művet a Metropolitan művészi arculatát meghatározó rendező, Sir David McVicar állította színpadra, a hely szelleméhez híven lenyűgöző látványvilággal, egyszerre ismerős és megdöbbentően újszerű megoldásokkal.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Maurizio Benini
 • Stuart Mária
  Diana Damrau
 • Erzsébet
  Jamie Barton
 • Leicester
  Stephen Costello
 • Cecil
  Andrzej Filończyk
 • Talbot
  Michele Pertusi
 • A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara
 • díszlet, jelmez
  John Macfarlane
 • fény
  Jennifer Tipton
 • koreográfia
  Leah Hausman
 • rendező
  Sir David McVicar


Metropolitan Operaközvetítés a Müpában


Ugrás az oldal tetejére