komolyzene, opera, színház

Diana Tishchenko

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A magyar közönség számára mindig öröm, ha egy honfitársunk nevét fedezhetjük fel az Európai Hangversenytermek Szervezete által rendezett Rising Stars koncertek műsorán. Most ezt a boldog elégedettséget élhetjük át, hiszen az ukrajnai Szimferopolban született hegedűs fenomén partnereként világklasszis magyar zongoraművész játszik 20. és 21. századi zenét a Fesztivál Színház pódiumán. Kettejük közös munkájából már sikeres lemez is született, izgalmas lesz most élőben is hallani kamaramuzsikálásukat.

Az 1990-ben született Diana Tishchenko az utóbbi évek egyik legnagyobb hegedűs felfedezettje. A The Strad szerint „megbabonázza a közönséget súlyos gesztusaival és jelentős személyiségével”. Mesterei között olyan magyar muzsikusokat is találunk, mint Rados Ferenc, Wagner Rita, Schiff András, Takács-Nagy Gábor, Keller András. Felsőfokú tanulmányait Berlinben végezte, s eddigi pályájának egyik legnagyobb sikere, hogy 2018 őszén elnyerte a párizsi Long-Thibaud-Crespin Verseny nagydíját. Fejérvári Zoltánnal közösen készült lemezén - Strangers in PARadISe címmel - olyan zeneszerzők (Ravel, Ysaÿe, Enescu, Prokofjev) műveiből válogat, akikre hatott a múlt századelő Párizsa. Fejérvári Zoltán a Zeneakadémián Kemenes András, Várjon Dénes, Wagner Rita és Gulyás Márta növendéke volt, majd a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémia hallgatójaként Dmitrij Baskirov osztályába járt. Több nemzetközi versenyen nyert díjat, ezek közül kiemelkedik a 2017-es Montréali Nemzetközi Zongoraverseny első helyezése. A Washington Post kritikusa szerint „trillái úgy lebegnek, mint a kolibri”.

A Rising Stars-programba jelölte: Casa da Música Porto, Cité de la Musique - Philharmonie de Paris

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • hegedű
    Diana Tishchenko
  • zongora
    Fejérvári ZoltánKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére