komolyzene, opera, színház

Budapesti Fesztiválzenekar

Rachmaninov, Sibelius

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy zongoraverseny, amely a depresszióból segítette ki Rachmaninovot. Egy szimfónia, amely meghozta Sibelius számára az európai sikert. Egy fiatal karmester, aki Dmitrij Kitajenko betegsége miatt beugrással vállalja a koncertet, és egy zongorista, akinek a zeneirodalom legnehezebb versenyművei sem jelentenek akadályt. Őket egyesíti most a Budapesti Fesztiválzenekar.

1901-ben fontos események zajlottak a zenevilágban: Rachmaninov befejezte II. zongoraversenyét, Sibelius pedig elkezdte II. szimfóniáját. Mindkét mű áttörést jelentett szerzőjének: előbbinek segített leszokni az alkoholról és kilábalni egy sikertelen bemutató okozta depresszióból, utóbbinak pedig hatalmas sikert hozott az egész kontinensen. Az estet az orosz Dmitrij Kitajenko egészségügyi okokra hivatkozva lemondta, így helyette Madaras Gergely vezényli a Budapesti Fesztiválzenekart, szólistaként pedig a „csodálatos, heves és végtelenül virtuóz” dél-koreai Yeol Eum Son lép színpadra. A The Times „a tisztaság és fölény mintapéldájaként” emlegette a fiatal zongoristát, akinek Rachmaninov II. zongoraversenyének megszólaltatásához mindezekre a tulajdonságokra szüksége is lesz. A koncert második felében hallható Sibelius-mű alapgondolata egy békés olasz kiránduláson született meg. A II. szimfónia a szerző utolsó olyan műve, amelyben egyértelműen tiszteleg a klasszikus formák és a nagy elődök, így Beethoven előtt is.

Rendező: Budapesti Fesztiválzenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Madaras Gergely
  • zongora
    Yeol Eum SonUgrás az oldal tetejére