komolyzene, opera, színház

Budapesti Fesztiválzenekar

Purcell, Händel, Boyce

Egy szünettel
Fesztivál Színház
  • Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az itthon és külföldön is nagy sikerű 2019-es Orfeo-produkció után újra a Budapesti Fesztiválzenekarral énekel a világhírű szoprán, Baráth Emőke. Az Egyesült Királyság kultúráját bemutató Európai Hidak fesztivál barokk koncertjén Purcell, Boyce és Händel műveiből hallhat válogatást a közönség, ehhez pedig a régizene formabontó és merész fenegyereke, az „élénk, lenyűgöző és meggyőző” brit karmester, Christian Curnyn szakértelme társul.

Az estét Purcell legjobban sikerült színházi zenéje, A tündérkirálynő nyitja. Az ötfelvonásos darab népszerű táncokat is tartalmazó tételei tökéletesen visszaadják az alapmű, Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának bohókás hangulatát.
Legyen szó egyházi zenéről vagy operáról, Händel mindig talált rá módot, hogy virtuóz szólamokkal lássa el énekeseit. A Saeviat tellus inter rigores kezdetű motetta négy jelentős áriát tartalmaz négy eltérő karakterrel. A címadó tétel villanásszerű kiugrásai ugyanúgy igénybe veszik az énekest, mint a záró Alleluja végeláthatatlan koloratúrái. A kettő között a sötét Stellae fidei és a lírai O nox dulcis hallható.
William Boyce szinte egész életét arra tette fel, hogy műveivel az uralkodói család kedvében járjon. A koncerten megszólaló háromtételes B-dúr szimfónia elején az 1756-os újévi mulatságra írt nyitánya szólal meg. A Vízizene a zenetörténet egyik legizgalmasabb koncertjéhez kapcsolódik. 1717-ben az uralkodó kegyeit hol elnyerő, hol elveszítő Händel kedves gesztust kívánt tenni, amikor három szvitet komponált I. György tiszteletére. A darabokat a Temzén adták elő a királyéhoz közeli hajóról.

Rendező: Budapesti Fesztiválzenekar, Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Christian Curnyn
  • szoprán
    Baráth Emőke


Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság


Ugrás az oldal tetejére