komolyzene, opera, színház

Brahms-est

MÁV Szimfonikus Zenekar

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 191 évvel ezelőtt született nagy német zeneszerző, Johannes Brahms életművének három kiemelkedően fontos darabja szólal meg a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén. A vidám Akadémiai ünnepi nyitány a komponista többnyire kissé borongós művei között ritka kivételnek számít. Hegedűversenye a hangszer versenymű-irodalmának egyik kiemelkedő remeke, IV. szimfóniája pedig méltóképpen koronázza meg nagy műgonddal komponált szimfóniáinak sorát.

Johannes Brahms a romantika korának kimagasló zeneszerzője. Minden műve magán viseli senki mással össze nem téveszthető egyéniségének nyomát, de minden művének karaktere más és más. A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyének műsora szépen mutatja ezt, hiszen a ritkaságnak számító vidám műveket képviseli az Akadémiai ünnepi nyitány, a Beethoven iránti mélységes tisztelet hatja át a Hegedűversenyt és felcsendül a nagy, összefoglaló mű, utolsó szimfóniája. A Hegedűverseny szólistája, Kirill Troussov Szentpétervárott született, Németországban él. Többször szerepelt a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyein, mindig nagy sikerrel. Thomas Sanderling a legendás német karmester, Kurt Sanderling fia. 1942-ben Novoszibirszkben született. Fiatalon Németországba került, Berlinben végezte karmesteri tanulmányait. A hatvanas évektől kezdve Németország, Ausztria és Hollandia különböző operaházainál és zenekarainál volt vezető karmester, a '90-es évektől kezdve visszatért Oroszországba is, szülővárosában volt zeneigazgató. Lemezfelvételeiért 1998-ban elnyerte a Cannes Classical Awardot, 2010-ben Grammy-jelölést kapott, majd 2017-ben ECHO Klassik díjban részesült.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Előadott művek

  • Thomas Sanderling
  • hegedű
    Kirill Troussov

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére