komolyzene, opera, színház

Bogányi Gergely zongoraestje

MVM KONCERTEK - A ZONGORA

Müpa Home
  • Müpa saját produkció
  • Müpa Home

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.


Bogányi Gergely négyévesen kezdett zongorázni szülővárosában, Vácott. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, a Helsinki Sibelius Akadémián, majd a bloomingtoni Indiana Universityn folytatta Baranyay László, Esztó Zsuzsa, Matti Raekallio és Sebők György tanítványaként. Számos zenei verseny díjazottja, az 1996-os Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztese. 1999-ben a Bogányi-Kelemen Trió (Kelemen Barnabás - hegedű, Bogányi Tibor - cselló, Bogányi Gergely - zongora) első díjat nyert a finnországi Kuhmóban rendezett nemzetközi trióversenyen. Bogányi Gergely repertoárján több mint harminc zongoraverseny, valamint a zongorairodalom jelentős része szerepel, beleértve Chopin összes szólózongorára írt kompozícióját is. 2002-ben idehaza és Finnországban hangversenysorozatok keretében Liszt Tizenkét transzcendens etűdjét és Chopin összes szólózongorára írt művét előadta - ezzel elnyerte az év legjobb hangversenysorozatának járó Gramofon-díjat.

2000-ben Liszt-díjat kapott, 2002-ben a Fehér Rózsa Lovagrend érdemkeresztje kitüntetést adományozta neki a finn köztársasági elnök, 2003-ban a Pest Megye Kultúrájáért kitüntetést vehette át, 2004-ben pedig Kossuth-díjjal ismerték el művészetét. 1996-ban szülővárosa, 2007-ben pedig Zebegény avatta díszpolgárává. 2008-ban Junior Prima-díjat, 2011-ben Prima-díjat kapott. 2015-ben Bogányi Gergely ötletéből és közreműködésével fejlesztettek ki egy új hangversenyzongorát, amelyet róla neveztek el.

A felvétel a Müpa 2016. november 17-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művekMüpa Home


Ugrás az oldal tetejére