komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége VII.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

Réti Balázs a Zeneakadémián, a Széchenyi István Egyetemen és a Miskolci Egyetemen is oktató zongoraművész a berlini Konzerthaustól a guadalajarai Teatro Degolladóig, a wartburgi vár lovagtermétől a jakartai Balai Sarbiniig számos helyszínen koncertezett. A virtuozitásával, érzékeny rubatóival és improvizatív előadásmódjával a közönséget mindig elvarázsoló, Liszt- és Kossuth-díjas Balázs János a harminckét szonáta egyik ikonikus, nagyszabású művét, az Appassionatát szólaltatja meg. A fiatal zongoraművész-generáció egyik kiemelkedő tehetsége Demény Balázs, a 2017-es Île-de-France-i és a 2018-as Lagny-sur-Marne-i Nemzetközi Zongoraverseny győztese. 2015-ben a BMC-ben vette fel Schumann-Bartók-lemezét, 2011-ben pedig Liszt Memorial Year címmel jelent meg szólólemeze. Rozsonits Ildikó a Beethoven Sonata Weekend legfiatalabb előadója, a tizennégy éves zongorista a különleges tehetségek osztályába jár a Zeneakadémián, az utóbbi években korcsoportjában sorra nyeri a magyar és európai versenyeket. És ahogy az első napon Kocsis Krisztián, a másodikon Ránki Fülöp idéz meg egy nagy családi tradíciót, hiszen a fiatal muzsikus ugyanazt az ihletettséget és igényességet képviseli játékával, mint világhírű édesapja, Ránki Dezső.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • zongora
  Réti Balázs
  Balázs János
  Demény Balázs
  Rozsonits Ildikó
  Ránki FülöpUgrás az oldal tetejére