komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége VI.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

„Akár szólistaként, akár kamarazenészként játszom, elsősorban zenész szeretnék lenni, és nem zongorista” - vallja Kiss Péter, aki számára a kreatív alkotói folyamatok rendkívül fontosak: több zongoraversenyhez - köztük Beethoven B-dúr versenyművéhez is - komponált saját kadenciát. A többszörös versenygyőztes Varga Gergő Zoltán már több kontinensen bemutatkozhatott zenekari és szólókoncerteken, rendszeresen fellép énekesek oldalán dal- és áriaesteken, de egy-egy zenei korszakról fiataloknak is adott koncerttel egybekötött rendhagyó órákat. Radnóti Róza is több területen tette már próbára kreativitását; iparművész család gyermekeként érdeklődése a vizuális művészetekre is kiterjed, tehetségét összművészeti alkotásokban szeretné kibontakoztatni. Berecz Mihály 2013-ban, mindössze tizenhat évesen mutatkozott be a Müpa színpadán Ravel G-dúr zongoraversenyének szólistájaként. Több hazai nagyzenekarral is játszott már, 2017 óta pedig a londoni Royal Academy of Music hallgatójaként folytatja tanulmányait.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Kiss Péter
    Varga Gergő Zoltán
    Radnóti Róza
    Berecz MihályUgrás az oldal tetejére