komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége V.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

„Problémátlan, virtuóz technikával, fantáziadús kifejezéssel, rengeteg nüansszal, hol erőteljesen, hol intim hangon, átszellemülten, mindig a zene természetes folyamatát követve játszik” - így jellemezte Fejes Krisztina játékát Kovács János karmester. „Egy név, amelyet meg kell jegyeznünk” - hangzott el a Magyar Rádió Új Zenei Újság című műsorában pályája kezdetén, és Lajkó István azóta számtalan emlékezetes koncerttel gondoskodott arról - határainkon innen és túl -, hogy ez valóban így történjen. Mára már a Zeneakadémia adjunktusaként és a Kölni Zeneművészeti Főiskola főtárgytanáraként maga is fiatal zongoraművészek pályájának indulását segíti. Balog József érzékeny zeneiségével kivívta a kritikusok elismerését és a közönség szeretetét Amszterdamtól New Yorkig, Londontól Sanghajig. Szívesen játszik kevésbé ismert remekműveket és jazz inspirálta klasszikus zenét is, szólistaként és kamarazenészként több mint ezer hangversenyt adott már, játékát kilenc CD-felvétel őrzi.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Fejes Krisztina
    Lajkó István
    Balog JózsefUgrás az oldal tetejére