komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége IX.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

Csalog Gábor a magyar hangversenyélet külön utakon járó, progresszív egyénisége, jól ismert különleges, a régi és az új zenét rendhagyó módon összekapcsoló műsor-összeállításairól. Kurtág György műveinek avatott előadója, és szoros munkakapcsolatban állt Ligeti Györggyel is. Zsoldos Bálint a Zeneakadémia elvégzése mellett mesterkurzusokon is kiváló művészektől - Dmitrij Baskirovtól, Lazar Bermantól, Sebők Györgytől - tanult, fellépett többek között a salzburgi Mozarteumban, a New York-i Carnegie Hallban vagy a moszkvai Rachmaninov Teremben. Kemenes András a Zeneakadémia egyik aranykora idején végezte tanulmányait: tanárai Kadosa Pál, Rados Ferenc és Kurtág György voltak, s ma már ő maga is hosszú évek óta a Zeneakadémián tanít. Ő zárja a Beethoven Sonata Weekendet a legutolsó, op. 111-es c-moll szonátával.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Csalog Gábor
    Zsoldos Bálint
    Kemenes AndrásUgrás az oldal tetejére