komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége III.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

Palojtay János játéka két olyan zongoristalegenda figyelmét is felkeltette, mint Schiff András és Mitsuko Uchida: előbbi a Building Bridges koncertsorozat egyik szólistájává választotta őt, utóbbi meghívására 2018 óta a Marlborói Zenei Fesztivál vendége. A Patetikus szonátát előadó Mocsári Károly nemzetközi karrierje 1986-tól, a Liszt-versenyen aratott győzelmétől ívelt magasba, attól fogva szólistaként és kamarazenészként bejárta a világ jelentős koncerttermeit. A hosszú ideig Párizsban élő művész a Francia Liszt Társaság művészeti szaktanácsadója.
„Játékát lenyűgöző muzikalitása, nemes előadása és a zene iránti mélységes
elkötelezettsége teszi vonzóvá” - így nyilatkozott a posztgraduális tanulmányait a madridi Reina Sofía Zeneakadémián elvégző és azóta a világ minden táján vendégszereplő Szalai Éváról ottani professzora, Dmitrij Baskirov. A koncerten utolsóként fellépő Szüts Aport pedig nemcsak zongoristaként, de zeneszerzőként és karmesterként is ismerhetik. A fiatal muzsikus már tizenkilenc évesen saját együttest alapított (ApOrchestra), jelenleg pedig a Virtuózok zenei vezetője.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Palojtay János
    Mocsári Károly
    Szalai Éva
    Szüts AporUgrás az oldal tetejére