komolyzene, opera, színház

Bécsi Filharmonikusok

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Izgalmas egyetlen hangversenyen szembesülni egy alkotói pálya kezdetével és végével. Most erre lesz lehetőségünk, az előző századforduló legnagyobb szimfóniaszerzőjének művészetén belül, ráadásul a befejezés, a konklúzió felől szemlélve az első lépéseket. Két szimfónia hangzik el: a befejezett első és a töredékként fennmaradt utolsó. Alkotójuk nagy elődöket követve Bécs egyik jelképe lett (mint más nagyok, ő is jövevényként), s ezúttal műveinek megszólaltatója is Bécs szimbóluma: a város nagy múltú, ünnepelt zenekara.

Az 1842-ben alapított Bécsi Filharmonikusok a hagyomány és öntudat zenekara. Az előbbit nem kell sokat magyarázni: játékstílusuk, hangzásuk a hamisítatlan „bécsiség” eszményének letéteményese, újévi koncertjeiket öt világrész hallgatja és nézi, s az együttest olyan karmesterek vezényelték, mint Brahms, Richard Strauss, a mai est zeneszerzője, Mahler, később Furtwängler, Walter, Karajan, Böhm, Bernstein, a közelmúltban és a jelenben pedig olyanok, mint Christian Thielemann vagy Andris Nelsons. Ami az öntudatot illeti: nem választanak főzeneigazgatót, függetlenek és önkormányzati rendszerben döntenek saját ügyeikről. A koncert karmestere, az angol Daniel Harding, Rattle és Abbado hajdani asszisztense, a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának jelenlegi karmestere már többször fellépett a Müpában, mindig nagy sikerrel: hallottunk tőle Beethovent, Schubertet, Brahmsot, sőt Mahlert is. Utóbbi életművében az I. szimfónia még a „Wunderhorn-romantika” ártatlan, fájdalmas tisztaságát és életigenlését képviseli, a befejezetlen X. a maga éteri, átszellemült hangjával a 20. század modernségét jósolja.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Daniel HardingKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Zenekari páholy


Ugrás az oldal tetejére