komolyzene, opera, színház

Baráti Kristóf és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Müpa Home
  • Müpa saját produkció
  • Müpa Home

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Magyarország legnagyobb múltú kamarazenekara, amelyet 1963-ban a legendás Sándor Frigyes alapított, a 20. század és napjaink legnagyobb muzsikusaival koncertezett rendszeresen, valamint készített lemezeket - eddig több mint kétszázat. Ezen a hangversenyen a Kossuth-díjas Baráti Kristóf muzsikál a zenekarral, az a hegedűművész, akiről a tekintélyes brit szaklap, a Gramophone kritikusa azt írta, hogy ugyanolyan kiegyensúlyozottan játszik, mint Heifetz, ám jobban odafigyel a hangszín és a szenvedélyes hajlítások finomságaira.
Baráti művészi profilját a csillogó virtuozitás és a mély zeneiség ritka kettőssége jellemzi, ezt tükrözi a több különlegességgel kecsegtető műsor is. A fiatal Joseph Haydn C-dúr hegedűversenye mellett, amelyet a zeneszerző az Esterházyak udvari koncertmesterének írt, hallhatunk természetzenéket: Vivaldi három concertóját.

A Hubay-kortárs zeneszerző-hegedűművész Eugène Ysaÿe - akinek ördögi nehézségű szólószonátáit Baráti Kristóf lemezre vette - ezúttal Villon egyik balladájának híres záró sorára utaló ([de hol van] a tavalyi hó) művel képviselteti magát, míg Camille Saint-Saëns tollából a bámulatos virtuozitásáról ismert hegedűs fenomén, Pablo de Sarasate számára komponált és ennek megfelelően bravúros mű szólal meg.

A felvétel a Müpa 2017. január 18-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • hegedű
    Baráti Kristóf
  • Tfirst Péter


Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére