komolyzene, opera, színház

Bach és a polifónia titkai - Fazekas Gergely zenetörténész előadása

Bach Mindenkinek Fesztivál

Előadóterem
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben indult azzal a céllal, hogy a klasszikus zenét mindenkihez eljuttassa. A programok folyamatos bővülésének eredményeképpen 2019-re Magyarország legkiterjedtebb klasszikus zenei fesztiváljává vált, amelyhez csatlakozott a Müpa is. A közös értékek és célok eredményeként 2020 márciusában a Müpában húsz koncerten hallhatják a Bach Mindenkinek Fesztivál művészeit.

A Bach születésnapja (március 21.) tájékán világszerte megrendezett Bach mindenkinek fesztivál részeként vezeti be az érdeklődőket Fazekas Gergely zenetörténész a bachi polifónia különleges világába.
Johann Sebastian Bachot máig a polifon szerkesztésmód, vagyis a művészi többszólamúság legnagyobb alakjaként tartjuk számon: zeneszerzői tudását azóta sem múlta felül senki, és a bachi inspiráció rengeteg muzsikust juttatott rendkívüli művészi magaslatokra. Az előadás közérthető módon kíván vezet be az ellenpont bachi művészetébe (olyan alapfogalmakat tisztázva, mint a fúga, a kánon vagy a többszörös ellenpont), de kitér majd arra is, miként gondolkoztak Bach kortársai a zeneszerzés e bonyolult technikáiról, s hogy a 18. század elején a fiatalabb zeneszerző nemzedék miért tartotta a tudós ellenpontot okkult tudománynak, zenei alkímiának. Az előadást követően a Spányi Miklós vezette Concerto Armonico interpretációjában megszólal Bach kései, enigmatikus műve, a Musikalisches Opfer.

Rendező: Müpa, Bach Mindenkinek Fesztivál

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére