komolyzene, opera, színház

Augustin Hadelich és a Concerto Budapest

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A „hegedűversenyek fejedelme” és a szimfónia, amelynek eszményien szép Adagietto-tétele hallatán a Halál Velencében című klasszikus Visconti-film amerikai producerei állítólag így kiáltottak fel: „Ügyes ez a Mahler, dolgoztassunk vele máskor is!” Ez a két remekmű, Beethoven Hegedűversenye és Mahler V. szimfóniája alkotja a koncert programját, s bármily gyakran szólaltatják is meg a hangversenytermekben a repertoár eme alapdarabjait, az este mégis revelatív élményt ígér.

Hiszen a koncert két főszereplője a Kossuth-díjas Keller András, valamint a sok más elismerés mellett egy Grammy-díjjal is büszkélkedhető olasz-német-amerikai hegedűművész, a kiváló Augustin Hadelich lesz, s utóbbi nemcsak világszerte keresett szólistája, de szakértő elemzője is a műsoron szereplő versenyműnek. A Concerto Budapest és vezetője pedig régóta elkötelezett és hivatott előadója a nevezetes Adagiettónak - és egyáltalán: Mahler szimfonikus életművének, így minden egyes alkalommal a művek újabb színeit és rétegeit tárják elénk. Ezúttal feltehetőleg az Ötödik szimfónia Beethovenhez kötődő ismertetőjegyeit is kidomborítják, hiszen a friss házas és e művével ifjú feleségének szerelmet valló Mahler maga is többször utalt a nagy pályaelőd azonos sorszámú Sorsszimfóniájának mintaadó hatására.

A 2023/24-es évad során a Concerto Budapest Örkény Színházzal közös, INZERT elnevezésű programsorozatában a koncertek szerves részeként olyan szövegeket hallhat a közönség a társulat tagjainak előadásában, amelyek tartalmilag, hangulatukban, vagy a korszellemet megidézve összefüggenek a műsoron szereplő zeneművekkel. A május 28-i előadáson Mácsai Pál működik közre.

Rendező: Concerto Budapest

Előadott művek

  • Keller András
  • hegedű
    Augustin Hadelich
  • színművész
    Mácsai Pál

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére