komolyzene, opera, színház

Adventi koncert

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Advent: eljövetel. A karácsonyt megelőző négy hét, az ünnepre való várakozás időszaka. Ilyenkor egy szabad percünk sincs, mindenkit lefoglal az ajándékok beszerzése vagy készítése. Holott éppen a békére volna ekkortájt a legnagyobb szükség, hogy méltón készülhessünk fel a szeretet ünnepére. Mi segíthet megnyugodni és átszellemülni? A zene! Adventi hangulatú és témájú művek, amelyeket a Müpa koncertjén a Cantemus Kóruscsalád, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Gyermekkórusának Ifjúsági Vegyeskara szólaltat meg.

Kocsár Miklós karácsonyi dalfeldolgozásai a tiszta egyszerűség hangján nyitják a koncertet -illenek ezek a művek a gyermekkarok angyalhangjaihoz. A program fontos részét alkotja az évad zeneszerzője, Orbán György kompozíciója, amelyet követően Kutrik Bence és Gyöngyösi Levente zenéje a fiatalabb korosztály képviseletében teszi teljessé a műsor magyar fejezetét. Érdemes felhívni a figyelmet Bach nagy művére, a Magnificatra, amely ezen a koncerten kiegészül a ritkán hallható Esz-dúr változat tételeivel. Szabó Dénes kóruskarnagy Nyíregyházán közel fél évszázada kezdte meg építkező munkáját. A Cantemus Kóruscsalád első tagja a Cantemus Gyermekkar volt, ezt a Pro Musica Leánykar, a Cantemus Vegyeskar, a Cantemus Fiúkórus és a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar követte. Szabó Dénes mellett immár sok éve fia, Szabó Soma is meghatározó szerepet játszik a számtalan nemzetközi sikert elért énekkarok irányításában. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát 1943-ban a nagy karmester, zeneszerző és zongoraművész, Dohnányi Ernő alapította. A Magyar Rádió Gyermekkórusa 1954-ben alakult a Botka Valéria-Csányi László karnagyházaspár munkájának eredményeképpen. A külföldön is rendszeresen sikerrel vendégszereplő együttest 2019 óta Dinyés Soma vezeti.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • Szabó Dénes, Szabó Soma
 • szoprán
  Zemlényi Eszter
 • mezzoszoprán
  Kálnay Zsófia
 • alt
  Schöck Atala
 • tenor
  Szappanos Tibor
 • basszus
  Kósa Lőrinc
 • zongora
  Tóth Donát
 • ütőhangszer
  Szitha Miklós
 • Cantemus Kóruscsalád (karigazgató: Szabó Dénes, Szabó Soma)
 • Magyar Rádió Gyermekkórusának Ifjúsági Vegyeskara (karigazgató: Dinyés Soma)
 • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.




Ugrás az oldal tetejére