komolyzene, opera, színház

Accademia Bizantina

Egy szünettel
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Régizene Fesztivál

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a szólamok belső mozgásaira.

Az Accademia Bizantina muzsikusai korabeli hangszereken játszanak, repertoárjuk a 17., 18. és 19. század zenéje. Diszkográfiájuk igen változatos: megtaláljuk benne Corelli, Purcell, Alessandro Scarlatti, Vivaldi, Tartini, Bach, Händel, Haydn, Schubert alkotásait - de még Respighi és Berio műveiből is készítettek felvételt. Olyan művészekkel működtek együtt, mint Andreas Scholl, Giuliano Carmignola, Viktoria Mullova. A csembalista és karmester, Ottavio Dantone 1989 óta az Accademia Bizantina tagja, és 1996-ban lett az együttes művészeti vezetője. A Müpa Régizene Fesztiváljára túlnyomórészt Vivaldi műveiből összeállított programmal érkeznek, egyetlen szám azonban a „vörös pap” kortársa, a vokális műveiről híres Nicola Porpora terméséből is megszólal. Az est mindkét szólistája régi kapcsolatot ápol az Accademia Bizantinával: az áriák megszólaltatója, Delphine Galou több lemezt is készített az együttessel, a vonós versenyművek előadója, Alessandro Tampieri pedig sok éve az Accademia Bizantina tagja.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Ottavio Dantone
  • alt
    Delphine Galou
  • hegedű, viola d'amore
    Alessandro TampieriUgrás az oldal tetejére