komolyzene, opera, színház

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Szünet nélkül
Müpa Home
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak

Az előadást élőben közvetítjük!

Online közvetítésünk ingyenesen nézhető. Amennyiben Ön jeggyel rendelkezik, a visszaváltás módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.


Az V. szimfónia kivételes helyet foglal el Schubert ifjúkori szimfonikus művei között. Rövidsége, koncentráltsága a klasszikus arányok iránti érzék beszédes példája. Az 1816-ban bemutatott szimfónia azon kevés számú Schubert-darab közé tartozik, melyet még a szerző hallhatott, de a legtöbb kompozícióhoz hasonlóan első nyilvános előadására csak jóval Schubert halála után került sor.
Carl Maria von Weber 1821-ben bemutatott operája, A bűvös vadász váratlanul nagy siker volt, s nem csak német nyelvterületen: valósággal végigsöpört Európán. Az uralkodó olasz és francia operastílussal szemben Weber itt teljesen új nyelven szólalt meg, a mű pedig nem véletlenül vált a német nemzeti öntudat jelképévé.
Mendelssohn itáliai utazásai alkalmával megfordult Velencében, Firenzében, Rómában találkozott Berliozzal, Nápolyban Donizettivel, Milánóban pedig Glinkával, s nem sokkal később egy szimfóniában örökítette meg élményeit - innen ered a mű elnevezése.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Carlo MontanaroUgrás az oldal tetejére