komolyzene, opera, színház

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Richard Strauss-est

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A sokoldalú zeneszerző, Richard Strauss az operáktól a szimfonikus költeményeken át a balettzenéig számos remekművet írt. Ebből a sokszínű életműből három különböző műfajú, ám egyformán nagyszerű darabot szólaltat meg ma este a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A hangverseny karmestere az olasz operák világszerte ünnepelt szaktekintélye, Riccardo Frizza, vendégként pedig három kiváló énekesnő társul a zenekarhoz: Rost Andrea, Molnár Ágnes és Szántó Andrea.

Richard Strauss egyszerre volt korának ünnepelt és szidalmazott zeneszerzője. Ő maga így vallott művészetéről: „Meglehet, nem vagyok első osztályú zeneszerző, de elsőrangú másodosztályú igen!” Gazdag és sokszínű életművéből három teljesen különböző karakterű darab hangzik el ma este. A Négy utolsó ének az idős mester utolsó nagy műve, legismertebb vokális alkotása, melyet szólóhangra és zenekarra komponált. Még itt is fiatalkora zenei nyelvét beszéli, csakhogy minden szélsőség, hatásvadászat nélkül, az öregkor bölcsességével. Operáinak hangulatát A rózsalovag részlete, a zárótercett idézi meg, ahol Strauss megmutatja mindazt, amit a bel canto éneklésről és a nőkről tud. Az Alpesi szimfónia pedig az egyik legnagyszerűbb szimfonikus költemény, amelyet valaha is írtak: a zenekar és vele együtt a hallgató is nagy útra indul, a zene kifejezőeszközeinek segítségével végigjárva egy teljes napot az alpesi vándorutak mentén, az erdőben, a patakokon át a gleccserig.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • Riccardo Frizza
  • ének
    Rost Andrea
    Molnár Ágnes
    Szántó Andrea

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére