komolyzene, opera, színház

80 éves a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

1943. október 7-én adta első nyilvános koncertjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A Dohnányi Ernő vezényelte hangversenyen Csajkovszkij, Chopin és Liszt Ferenc művei hangoztak el, utóbbitól a Les Préludes című szimfonikus költemény. A 80 évvel ezelőtti, történelmi koncertre emlékezve Vásáry Tamás ugyanezt a művet dirigálja, Kovács János pedig egy kivételes Mendelssohn-darabot választott. Riccardo Frizza Richard Strauss Hősi élet című szimfonikus költeményével tiszteleg a jubileum előtt.

A nevezetes 42. zsoltárra („Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, Istenem!”) komponált kantáta Schumann szerint nemcsak Mendelssohn, hanem az egész korszak legjelentősebb egyházzenei műve. Maga a szerző is büszke volt rá, „többre tartom, mint a legtöbb más művemet”. A koncert zárószámában - Richard Strauss szimfonikus költeményében, melyet Riccardo Frizza választott a jubileum tiszteletére - a nagyzenekari hangzás végtelen lehetőségeit csodálhatjuk meg.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • Vásáry Tamás, Kovács János, Riccardo Frizza
  • szoprán
    Pasztircsák Polina
  • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
  • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére