irodalom, film, kiállítás

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - vetítés

Két szünettel
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A „Duna-parti Bayreuth”, azaz a Müpa Budapesti Wagner-napok elnevezésű, évente megrendezett fesztiválján 2013-ban újabb művel bővült a repertoár, mégpedig a német zeneszerző vígoperájával, A nürnbergi mesterdalnokokkal. A Wagner zenéjét anyanyelvi szinten beszélő, Wagner-dirigensként is magasan jegyzett, Bayreuthban többször vendégeskedő Fischer Ádám erre a produkcióra is világhírű énekeseket hozott a Müpába.

Eric F. Halfvarsont már a Parsifal Gurnemanzaként és A nibelung gyűrűje-ciklus Hagenjeként is láthattuk-hallhattuk. A Wagner-napokon első ízben lépett fel Klaus Florian Vogt és Annette Dasch. A nürnbergi mesterdalnokokban ekkor debütált a dán Bo Skovhus, aki egyszerre tanult orvosnak és énekesnek. Pályaválasztását végül egy fergeteges Don Giovanni-alakítás könnyítette meg; azóta rendre járja a világ nagy operaházait, s az osztrák állam „Kamaraénekes” címét is elnyerte. Szintén új fellépőként üdvözölhettük ebben a produkcióban a brit operaénekesek egyik kiválóságát, James Rutherfordot. Az előadás rendezője, díszlet- és jelmeztervezője összeszokott csapatot alkot, hiszen Michael Schulz, Dirk Becker és Renée Listerdal együtt dolgozott a Weimarban színre állított, majd DVD-n is kiadott teljes Ring-tetralógián, amelyet a közönség és a kritika egyaránt nagy lelkesedéssel fogadott. Michael Schulz 2013 tavaszán a Salzburgi Húsvéti Ünnepi Játékokon Wagner Parsifal című operáját rendezte.
A felvétel a Müpa 2013. június 15-i előadásán készült.

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - háromfelvonásos opera (német nyelvű előadás, magyar szövegvetítéssel)

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők: James Rutherford - Hans Sachs, Eric F. Halfvarson - Veit Pogner, William Saetre - Kunz Vogelgesang, Blazsó Domonkos - Konrad Nachtigall, Bo Skovhus - Sixtus Beckmesser, Sebestyén Miklós - Fritz Kothner, Horváth István - Balthasar Zorn, Csapó József - Ulrich Esslinger, Lars-Oliver Rühl - Augustin Moser, Piotr Prochera - Hermann Ortel, Cserhalmi Ferenc - Hans Schwarz, Nagy Zoltán - Hans Foltz, Klaus Florian Vogt - Walther von Stolzing, Uwe Stickert - David, Annette Dasch - Éva, Gudrun Pelker - Magdaléna, Pintér Dömötör - Éjjeliőr

Közreműködők: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Somos Csaba), Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás)

Alkotók: Michael Schulz - rendező, Dirk Becker - díszlet, Renée Listerdal - jelmez, Gábor Sylvie - rendezőasszisztens és játékmester

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére