irodalom, film, kiállítás

Szvoren Edina-est

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. A Zeneakadémián diplomázott 1998-ban. 2005 óta publikál, kiteljesedő életműve elismeréseként számos rangos szakmai díjban részesült: Déry Tibor-díj (2010), Bródy Sándor-díj (2011), Artisjus Irodalmi Díj (2013), József Attila-díj (2013), az Európai Unió Irodalmi Díja (2015), Mészöly-díj (2019), Libri Irodalmi Díj (2019). A debütáló könyvet követő novelláskötetei, a Nincs, és ne is legyen (2012), Az ország legjobb hóhéra (2015), a Verseim (2018) és a 2021-ben napvilágot látott Mondatok a csodálkozásról sötét tónusukkal, komor atmoszférájukkal, mesteri történetszövésükkel beszippantják és nehezen engedik el az olvasót. Mégsem lehúzó, depresszív szövegek ezek - legutóbbi kötetében például olyan kérdésekre keres írói válaszokat, hogy miért utaznak vakok a libegőn, mennyi minden adhat okot egy lónak a pánikra, hogy milyen következményekkel jár, ha alacsonyabb házakba költözünk, vagy hogy mi mindenre használhatók a Képes krónika kemény fedelű kötetei.
Nagy hatású, olykor lélegzetelállító próza a Szvoren Edináé - Müpa-beli bemutatkozása a kiváló hárfaművész és a nagyszerű színésznő közreműködésével kihagyhatatlan program minden irodalombarát számára.


Rendező: Müpa
 • színművész
  Török-Illyés Orsolya
 • hárfa
  Razvaljajeva Anasztázia
 • műsorvezető-házigazda
  Jánossy Lajos
 • rendező
  Balog József

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában


Ugrás az oldal tetejére