irodalom, film, kiállítás

Schein Gábor-est

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Schein Gábor költő, író, műfordító, esszéista. 1969-ben Budapesten született. A kortárs magyar irodalom egyik legösszetettebb életművel rendelkező alakja.

A budapesti József Attila Gimnáziumban érettségizett. 1993-ban magyar szakos, 1994-ben német szakos diplomát szerzett az ELTE-n. 1995-ben kezdett az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszékén oktatni, ahol ma is dolgozik, 2020 óta professzorként. A számára különösen fontos alkotókról, Paul Celanról, Nemes Nagy Ágnesről, Weöres Sándorról és Füst Milánról könyveket írt. Hosszabb időszakokat töltött külföldön, amely időszakok hozzájárultak a rá jellemző tágasság megőrzéséhez, művészi gondolkodásának folyamatos módosulásához, miközben a sarokpontok változatlanok maradtak. Az évek során több irodalmi folyóirat (Határ, Pannonhalmi Szemle, Nagyvilág, Irodalomtörténet) szerkesztője volt. Kurátora a Magyar Műfordítóház Alapítványnak. Versei, regényei, esszéi és tanulmányai 1990 óta jelennek meg folyóiratokban, antológiákban, önálló kötetekben. Tíz verseskötete, hat regénye jelent meg a Jelenkor, a Kalligram és a Magvető Kiadónál. Írt gyerekkönyveket, színdarabokat, operalibrettót, elbeszéléseket, politikai esszéket. Könyvei angolul, németül, franciául, spanyolul, bolgárul, szerbül, szlovénül és románul jelentek meg. Ő maga németből és angolból fordít. József Attila-, Füst Milán-, Artisjus- és Déry-díjas. Legutóbbi könyvei: Üdvözlet a kontinens belsejéből (versek, Jelenkor, 2017), Megleszünk itt (regény, Magvető, 2019), Ó, rinocérosz (verses regény, Magvető, 2021), Autobiographies of an Angel, (regény, Yale Univ. Press, 2022, ford. Ottilie Mulzet). Szerzői estje a Literárium színpadán a kortárs magyar irodalmi szcéna egyik legsokoldalúbb, elsőrangú alkotójának műhelyébe enged izgalmasnak, igazi szellemi kalandnak ígérkező betekintést.

Rendező: Müpa
 • színművész
  Kocsis Pál
 • gitár
  Juhász Gábor
 • műsorvezető-házigazda
  Jánossy Lajos
 • rendező
  Balog József

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére