irodalom, film, kiállítás

Purcelltől a punkig, avagy az angol modor

Előcsarnok
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európai Hidak fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás mintegy nyolc évszázad brit zenetörténetébe enged betekintést. A szigetország legkorábbi polifon forrásától a West End musicalekig és a kortárs művészeti irányzatokig kéziratok, festmények, kották, fényképek nyújtanak áttekintést egy káprázatosan gazdag hagyományról, amely nemcsak zeneszerző-óriásokat adott a világnak, hanem lenyűgöző előadóművészeket és máig működő zenei intézményeket is. A tablók műfaji határok nélkül elevenítik fel a brit zene történetének legfontosabb fejezeteit, reneszánsz mesterek éppúgy felbukkannak rajtuk, mint a tiszteletbeli angolnak választott Händel, az angol operett királyai, Gilbert & Sullivan, a 20. század meghatározó komponistája, Benjamin Britten vagy az elmúlt fél évszázad populáris zenéjének jelentős alakjai a Beatlestől Adele-ig. A képaláírásokat és értelmező szövegeket a kiállítás összeállítója, Fazekas Gergely zenetörténész írta.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság


Ugrás az oldal tetejére