irodalom, film, kiállítás

Ligeti György 100

Előcsarnok
  • Müpa saját produkció
  • Bartók Tavasz

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A száz éve született Ligeti György életét és zeneszerzői pályafutását bemutató kiállítás a huszadik század egyik legnagyobb alkotóművészének portréján kívül magát a korszakot is igyekszik megrajzolni. A tablók segítségével egy jellegzetes kelet-közép-európai művészsors stációira pillanthatunk rá az erdélyi indulástól a budapesti zeneakadémiai éveken át az 1956-os emigrációig és a világhír felé vezető útig. A felvonultatott képek, dokumentumok olyan nagy hatású Ligeti-kompozíciók kontextusára is rávilágítanak, mint az Apparitions, az Atmosphères vagy a Le grand macabre. Az 1970-es évektől mind gyakrabban hazalátogató zeneszerző utolsó alkotói korszakában ismét fontossá váltak a magyar kultúrához és népzenéhez kapcsolódó és elvághatatlannak bizonyuló gyökerek. A kiállítás utolsó két tablója a Hegedűverseny és a Weöres Sándor szövegeire írt Síppal, dobbal, nádihegedűvel világába vezeti be a látogatót.

A kiállítás megtekinthető április 6. és május 18. között.

Partner: ELKH BTK Zenetudományi Intézet

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Bartók Tavasz


Ugrás az oldal tetejére