irodalom, film, kiállítás

Kurtág, Beckett, Végjáték

Előcsarnok
  • Liszt Ünnep

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kurtág György 2018-ban Milánóban bemutatott operája, A játszma vége (Fin de partie) nemcsak a kurtági életmű kivételes darabja, hanem a műfaj történetének egyik legsajátosabb alkotása is. A Samuel Beckett színműve nyomán írt kompozíció keletkezéstörténetét és különleges státuszát érzékelteti az a kiállítás, mely a darab régóta várt magyarországi bemutatójának kísérőrendezvénye. Mások mellett archív fotókat láthatunk arról az 1957-es párizsi produkcióról is, mely alapvetően inspirálta a zeneszerzőt, valamint képeket a milánói Scala bő hatvan évvel későbbi premierjéről. Az évtizedeken átívelő Beckett-élményt, illetve a két alkotóművész szellemi rokonságát-kapcsolatát több tabló illusztrálja majd, és feltehetően nemcsak a szakemberek, hanem a szélesebb közönség számára is tartogat izgalmakat az opera kéziratának néhány részlete, amelyeket a bázeli Paul Sacher Stiftung ajánlott fel a budapesti kiállításra.

A kiállítás megtekinthető október 11. és 22. között.

Rendező: Müpa
  • szerkesztő
    Fazekas Gergely

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Liszt Ünnep


Ugrás az oldal tetejére