irodalom, film, kiállítás

Kányádi Sándor

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Vers-estek a Müpában

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2018-ban 89 éves korában elhunyt Kányádi Sándort aligha kell bemutatni: a magyar anyanyelvű olvasóközönség egyik kedvenc költőjéről van szó, akinek szerepe és művészete túlmutat szekértáborokon, irányzatokon, átível nemzedékeken és országhatárokon.

Lebilincselő személyiség volt. Nagy idők tanúja. Élő klasszikus, közben maga a megtestesült természetesség. Varázslatos mesemondó, eleven anekdotakincs. Aki hallotta verset mondani vagy egyszerűen mesélni, úgy istenigazából, ha már bemelegedett, egy ideig aligha került ki az élmény hatása alól. Ha személyes jelenlétét nem is tudjuk megidézni, sokirányú, gazdag költészetét igen: versei közvetítésével ott lesz a Müpa Üvegtermében velünk, hogy vele dúdolhassuk a nyolcvanas években született nagy ciklusának felejthetetlen sorait: „Vannak vidékek / ahol az ének / kiment szokásból / ha van is élet / azt hihetnétek / mindenki gyászol // pedig csak védett / helyen az ének / valahol mélyen / szunnyad a lélek / legjobban féltett / gyönge csücskében // vannak vidékek / ahol a népek / csöndben az ágak / jelekkel élnek / beszélni félnek / viharra várnak.” Kányádi Sándor klasszikussá teljesedett művészete a mindenkori diktatúrák ellenében azóta is az emberi szabadság és méltóság mellett tesz hitet a költészet autentikus eszközeivel. Életművén nem fogott az idő. Nagy élményben lesz része annak, aki erről személyesen szeretne meggyőződni a Müpában.

Együttműködő partner: Nemzeti Színház

Rendező: Müpa
 • színművész
  Battai Lili Lujza
 • Herczegh Péter
 • Rubold Ödön
 • zongora
  Darvas Ferenc
 • a műsort összeállította és bevezeti
  Fekete Vince
 • rendező
  Rubold Ödön

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Vers-estek a Müpában


Ugrás az oldal tetejére