irodalom, film, kiállítás

Háy Come Beck

Háy János és Beck Zoltán zenés irodalmi estje

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • LITERÁRIUM EXTRA

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Háy Come Beck története 2010-ben kezdődött. Több mint száz előadás után a két elsőrangú, népszerű alkotó most a Müpában felújítva, aktualizálva, sok meglepetéssel búcsúztatja el a közös pódiumestet. Annak tehát, aki részese szeretne lenni ennek a fergeteges, zenés irodalmi estnek, nem szabad kihagynia ezt a soha vissza nem térő alkalmat.

Minden egy véletlen találkozással kezdődött. Háy János magyar író és Beck Zoli, a 30Y frontembere közös fotózásra volt hivatalos az akkor még épülő 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri megállójába. Az ötlet - amely valószínűleg arra alapozódott, hogy az underground, a magyar irodalom és a minőségi könnyűzene két meghatározó figuráját a föld alatt fotózzák le - nem nyerte el föltétlen tetszését a két alkotónak, akik kissé tétova, zsebre dugott kezű ácsorgás után sodródtak egymás mellé, és beszélgetni kezdtek. Ekkor és így ismerték meg egymást. Feltűnt nekik, hogy a beszélgetés magától értődő, olyan, mintha mindig is ismerték volna egymást, mintha együtt nőttek volna fel, holott nem. Még aznap elhatározták, hogy valami közös dologba kezdenek. Nem sokkal később Háy János magyar író telefoncsörgésre riadt. A vonal túlsó végén az estjük szervezője, az egyik irodalmi folyóirat szerkesztője azt mondta, szüksége volna egy névre, valami eredeti elnevezésre, hogy ne csupán annyi kerüljön a plakátokra, hogy Háy János és Beck Zoli, szóval, mondta, kellene valami ütős név, érted? Háy János magyar író rögtön megértette, kénytelen mondani valamit, hogy aztán tovább alhasson. Így, félálomban mondta ki a szellemes címet: Háy Come Beck. A szerkesztőnek tetszett a cím, ezt íratta a plakátra.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.LITERÁRIUM EXTRA


Ugrás az oldal tetejére