irodalom, film, kiállítás

Fortepan - fotókiállítás

Előcsarnok, Fesztivál tér
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2019 - Olaszország

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Fortepan a legnagyobb magyar nyelvű online fotóarchívum. Nevét az egykori váci Forte gyár által gyártott, Fortepan nevű negatív filmről kapta. Az archívum többnyire 1900 és 1990 között készült fényképeket tartalmaz, amelyekből közel száztízezer online elérhető, letölthető és a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

A közzétett fotók (a Fortepannak a képekhez csatolt digitális jognyilatkozata szerint) a Creative Commons licenc alá tartoznak. A fényképek száma folyamatosan bővül, ahogy új képeket küldenek be, illetve digitalizálják a meglévőket. Szepessy Ákos, Tamási Miklós és barátaik mintegy húsz év alatt gyűjtötték össze, majd tették közzé ezeket a régi, többségében amatőr felvételeket, amelyekből sokat budapesti lomtalanításokon találtak kidobva, s amelyekhez azóta adományozások útján számos családi és egyéb fotógyűjtemény érkezett. Tablókiállításunk ebből az archívumból válogat, néha a régi, néha az újabb Rómát vagy itáliai tájakat, valamint magyar vonatkozású felvételeket mutatva be: magyar kirándulókat a Szent Péter téren, vagy éppen az idős Kossuth Lajos portréját, amely Torinóban készült róla.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2019 - Olaszország


Ugrás az oldal tetejére