• Vers-estek a Müpában

Borbély Szilárd

irodalom, film, kiállítás

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2014. február 8-án tragikus körülmények között elhunyt Borbély Szilárd nemzedékének kiemelkedő alkotója volt. A mindössze ötven évet élt író életműve kényszerű töredékességében is nagyívű, mind nyelvi, mind műfaji értelemben kivételesen gazdag.

A kor meghatározó stílus- és formaeszményeinek ellenállva teremtette meg saját líranyelvét, amelyet azonban soha nem hagyott megmerevedni. Újabb és újabb járatlan ösvényekre lépett - költői pályájának így szinte valamennyi kötete fordulópontnak tekinthető. Filológiai és filozófiai, irodalomtörténészi tudása és felkészültsége sajátos mélységet ad az antik mitológiát, a későkeresztény, a barokk vagy a haszid hagyományt, egyáltalán: az európai kultúrtörténetet magába építő, azt folytonosan faggató szövegeinek. A száraz bölcselet ugyanakkor távol áll tőle: mindig és mindenestül költő. Klasszikus versformákban föltett kérdései hitről és vallásról, szenvedésről és részvétről, bűnről és megváltásról, a testről és annak tabuiról könyörtelenül egyetemesek, és az egyik legsúlyosabb lírai téttel bírnak: tisztán tartani a fogalmainkat. A Borbély-életmű sűrű belső összefüggéseinek, a magyar és világirodalmi elődökhöz - Kertész Imréhez, Pilinszky Jánoshoz vagy éppen Kafkához - való viszonyának megértése csakis prózai munkáinak, így a világsikert arató Nincsteleneknek vagy a Halotti Pompa verseihez szorosan kötődő Árnyképrajzoló „körülírásainak” felidézésével lehetséges. Az esszé- és drámarészletekkel, róla vagy hozzá írt szövegdarabokkal is kiegészülő est arra tesz kísérletet, hogy felmutassa Borbély Szilárd munkásságának rendkívüli rétegzettségét.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • az Örkény Színház művészei
 • cselló
  Márkos Albert
 • zongora
  Pozsár Máté
 • a műsort összeállította és bevezeti
  Tóth-Czifra Júlia
 • rendező
  Mácsai PálUgrás az oldal tetejére