irodalom, film, kiállítás

Blöff (Snatch; 2000)

Very British - Szatírák és groteszkek

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • müpamozi

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Simlisek, slemilek és sutyerákok. Ők népesítik be Guy Ritchie korai filmjeit, amelyek a rendező nevét mára stílusjelölővé tették. Tenyérbemászó alvilági figurák mindenféle csavaros terveket agyalnak ki valamilyen nagy zsákmány reményében. Aztán annyit agyalnak, hogy a végén saját magukat verik át. A Blöff talán a legpontosabb példája ennek, hiszen ebben a filmben a vándorcigányoktól a manhattani gyémántkereskedőig, az ukrán maffiózótól a kétbalkezes gengszterekig mindenki valamilyen nagy üzletre hajt. A végén vagy bejön, vagy nem.

Guy Ritchie sok tekintetben rokona Tarantinónak, azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy míg az utóbbi történeteit az utalások és idézetek felfoghatatlanul csipkés hálójába tekeri, Ritchie a legdirektebb módon bánik a nyelvvel, a gesztusokkal, az érzelmekkel, indulatokkal. És mindez remek színészvezetéssel párosul. Ez már az első egész estés filmjéből - A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső - kitűnt. Innen indult Jason Statham és Vinnie Jones karrierje. A Blöffben csatlakozott hozzájuk Brad Pitt és Benicio del Toro is. A történet két szálon fut. Az egyik egy eltulajdonított méretes gyémánt, a másik egy levajazott bokszmeccseket szervező vállalkozás körül tekeredik. Sejthető, hogy előbb-utóbb egymásba bogozódnak. És ez az egész fergetegesen véres és vicces. A Blöff ugyanis rafináltan játszik a brit filmekre jellemző nyelvi humorral, közben pedig olyan elementáris erejű gegeket vonultat fel, amelyek bármely némafilm burleszknek becsületére válnának.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • rendező
    Guy Ritchie
  • házigazda
    Réz András


müpamozi


Ugrás az oldal tetejére