irodalom, film, kiállítás

„Berlin, drágám…”

Kortárs magyar írók Berlinről

Egy szünettel
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • LITERÁRIUM EXTRA
 • Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európai Hidak izgalmasnak ígérkező Berlin-estjén Parti Nagy Lajos, Márton László és Kukorelly Endre osztja meg a közönséggel Berlin-élményét, szembesülve az azóta eltelt huszonöt évben bekövetkezett változásokkal is. Afféle ellenpontként pedig az évtizedek óta Magyarországon élő kultúrtörténész-kávéháztulajdonos Wilhelm Droste mesél arról, hogyan látja ő német szemmel Berlin tükrében Budapestet. Az est zenei kontextusát két elsőrangú zenész, Dés László és Dés András teremti meg. Utazzanak velük, ne hagyják ki ezt az egyedülálló berlini kirándulást!

Sokszor leírták már, hogy a magyar irodalom útja Európába s a világirodalomba Németországon keresztül vezet. A német könyvpiacon folyamatosan jelen vannak a magyar írók lefordított művei, mint ahogy a rendszerváltás óta ösztöndíjak, felolvasóestek, könyvbemutatók révén a hazai szerzők németországi - legfőképpen berlini - tartózkodása is rendszeresnek mondható. E szoros kapcsolat, kölcsönös „szerelem” egyik legfontosabb állomása egy méltatlanul elfeledett, hozzáférhetetlen, Németországban 2006-ban, magyarul pedig egy évvel később megjelent pazar antológia. A „Berlin, drágám. Csukja be, kérem, a szemét.” című könyvben a kortárs magyar irodalom húsz meghatározó szereplője - köztük Kertész Imre, Esterházy Péter, Konrád György és Nádas Péter - írásait olvashatjuk Berlinről. Afféle irodalmi bédekker ez: helyek, helyszínek, figurák - egy világváros pezsgése. De legfőképpen történelmi olvasókönyv: kezdőpontja a második világháború, végpontja napjaink, s köztük a Fal - közös történetünk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Parti Nagy Lajos
  Kukorelly Endre
  Márton László
  Wilhelm Droste
  Dés László
  Dés András
 • rendező
  Balog József


LITERÁRIUM EXTRA

Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin


Ugrás az oldal tetejére