irodalom, film, kiállítás

Bach, a tudós zeneszerző - kiállítás

Előcsarnok
  • Müpa saját produkció
  • Régizene Fesztivál

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa 2023-as Régizene Fesztiváljának részeként február 24-től másfél héten át lesz látható az a kiállítás, amely minden idők egyik legnagyobb zenei géniuszának kompozíciós műhelyébe enged betekintést. Kevesen voltak, akik annyit tudtak a zene működésének törvényszerűségeiről, mint Johann Sebastian Bach, akinek ellenpontművészete máig utolérhetetlen mintát kínál zeneszerzők nemzedékeinek. A Fazekas Gergely zenetörténész által összeállított kiállítás a fúgák, kánonok, szimmetrikus zenei struktúrák világába kalauzolja el a látogatót, abba a tiszta szellemi térbe, ahol a zenét matematikai összefüggések irányítják. Korabeli kéziratok, elméleti munkák, első kiadású kották, értelmező ábrák és magyarázatok, s természetesen zenei részletek segítenek abban, hogy bepillantást nyerjünk Európa talán legnagyobb hatású zeneszerzőjének gondolkodásába. A kiállításhoz kapcsolódóan március 4-én 18 órától „J. S. Bach és a zenei tökéletesség” címen tart előadást Fazekas Gergely az Előadóteremben. Az előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Régizene Fesztivál


Ugrás az oldal tetejére