• müpamozi

Very British - Szatírák és groteszkek

Alul semmi (The Full Monty; 1997)

irodalom, film, kiállítás

Előadóterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Manapság errefelé már elég ritkán beszélünk a munkásosztályról. A brit filmesek számára azonban a kétkezi munkások, a kékgallérosok mindig is fontosak voltak. Érthető: a történetmesélés hagyományaiban mélyen gyökerezik a társadalmi felemelkedés, a mobilitás kérdése. Kétségtelen, hogy a 20. század végére éppen az vált központi kérdéssé, hogy a termelés kiszervezése, a bányák és gyárak bezárása milyen következményekkel jár. Peter Cattaneo filmjében hat, állását vesztett acélgyári munkás átképzi magát: vetkőző táncosnak.

Nem úgy festenek, mint a Chippendale-fiúk, de nagy úr a szükség. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - egyre népszerűbbek lesznek. Mint ahogy a film is megdöbbentően népszerű lett. A három és fél millió dollárból készült film 250 milliót hozott a mozikban, sorra söpörte be a díjakat, végül musical és színdarab is lett belőle. Joggal feltételezhetjük, hogy a nézők nem a bujának kevéssé mondható férfitestek kedvéért váltottak rá jegyet. De akkor mitől lett világsiker ez a keserédes kisrealista komédia? Hiszen hőseink vágyai nem nőnek az égig. Gyerektartást kell fizetni, jó lenne, ha nem derülni ki, hogy kirúgták őket… Szóval ez nem a déltengeri szigetek, jachtok, villák és luxusautók története. Az Alul semmi azoknak a filmeknek a rokona, amelyek szereplői vesztes pozícióból, a reménytelenségből kell, hogy visszaküzdjék magukat. És valljuk be, ezek szerethető történetek, tele apró emberi vágyakkal, erényekkel és sutaságokkal. És a „nem adom fel!” lelkesedésével.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • rendező
    Peter Cattaneo
  • házigazda
    Réz András


müpamozi


Ugrás az oldal tetejére