családi és ifjúsági programok

Zenés tízórai

Ethnosound: Csődobolás (Boomwhackers)

Zászlótér
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Könnyű, üres, különböző hosszúságú és a szivárvány minden színében pompázó csövek összessége, mi az? Egy komplett zenekar! A boomwhackers, magyarul csődobolás műfaja viszonylag új keletű az ütőshangszerek népes táborában, de népszerűsége máris a több ezer éve rengeteg közösségnek ritmust, formát és struktúrát adó dobokéval vetekszik. És éppen ebben verhetetlen a csődobolás: olcsó, újrahasznosítható anyagokból igazán ütős kis banda állhat össze életkortól és zenei előképzettségtől függetlenül.

A boomwhackers nem hosszú története az Atlanti-óceán túlsó felén kezdődött: a kilencvenes évek közepén Craig Ramsell otthon lábadozott, amikor felfigyelt rá, hogy a különböző hosszúságú kartonhengerek más-más hangot adnak ki, amikor egymáshoz ütögeti őket. Az isteni ötlet gyorsan megszületett, utána már csak a megvalósításon kellett dolgozni. A kis családi vállalkozásként induló cég eltérő nagyságú, színes plasztikcsöveket kezdett gyártani, melyeket egymáshoz, a földhöz vagy akár a falhoz ütögetve hiánytalan zenei élményt tudunk előállítani. Az évek múlásával a komoly igénybevételnek kitett csövek egyre masszívabbakká váltak, a boomwhackers pedig céges csapatépítő tréningektől kezdve a zenével még csak ismerkedő kisiskolások számára készült kreatív foglalkozásokig bezárólag számos képzés elmaradhatatlan eleme lett. A játékos, felszabadító örömzenélés kiválóan fejleszti az együttműködési készségeket. Az Ethnosound tagjai a hangolt műanyag csövekből és az újdonsült zenészekből, vagyis a vállalkozó kedvű résztvevőkből élő xilofont építenek. Az egyszerű ritmusok megszólaltatása és begyakorlása csak a kezdet, hiszen a foglalkozás végére eljutunk oda, hogy együtt játsszunk közismert dallamokat.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • Fehér Károly és az Ethnosound csapat tagjaiUgrás az oldal tetejére