Jazzt nektek! - Perpetuum

Zenés tízórai

családi és ifjúsági programok

elmarad
Zászlótér
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ki állította, hogy a jazz kizárólag az ínyenc felnőttek delikát műfaja? Jazzt nektek! A műsor célja, hogy korán beavassa a leendő hallgatókat a jazz egyedülálló univerzumába. Érdemes minél korábban megérteni-megérezni az ezer formát és alakot ölteni képes jazz legfőbb jellegzetességeit, így az improvizációt, a zenészek párbeszédét, egymásnak felelgetését, egymással versengését, mert így néhány év múlva már biztos kézzel válogatunk a bőséges kínálatból. A bevezetés feladatát most a Perpetuum vállalta.

A jazzt sokan rétegműfajnak tartják, de Budapesten hálás, minden irányba nyitott közönség érhető el a jazzmuzsikusok számára. Az Észak-Amerikában született jazz bő százéves története során sok-sok változáson esett át, de a gazdag ritmus- és harmóniavilág, az improvizatív jelleg, a sajátos hangszerelés, az előadó személyes viszonya az elhangzó zenéhez megmaradt. A jazz szokatlan színeit mutatja meg a 2017-ben alakult, 2019 nyarán a Pincejárat Zenei Tehetségkutató díjával kitüntetett Perpetuum, amelynek tagjai az átharmonizált sztenderdek helyett már korán saját dalok írása felé fordultak. Zenéjüket experimentális art-popként határozzák meg: a rock, a pop, az elektronikus vagy pszichedelikus elemek mellett természetesen az „alapkészlet” eleme a jazz. A progresszív jazzt és melankolikus art-popot ötvöző muzsikájuk számos élethelyzetből, mindenki számára ismerős érzelmekből és hétköznapi szituációkból merít inspirációt. A tavaly megjelent Fade című kislemezüket új daluk, a Parasomnia követte.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Girincsi Fruzsina
 • gitár
  Takács Dániel
 • basszusgitár
  Sárosi Áron
 • dobok
  Telek AttilaUgrás az oldal tetejére