Zenemánia - Szimfóniák

családi és ifjúsági programok

elmarad
Fesztivál Színház
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Zenemánia sorozatban a zene sokszínűségéről lesz szó - a műfajok kapcsán. Ugyanis - meglepő módon - ahány műfaja, annyi sajátossága is van a klasszikus zenének. Nemcsak megszólalásmódjában más egy-egy műfaj, de zenei nyelvében, kifejezőkészségében, mondanivalójában, illetve annak tálalásában is.

Más az, amikor egy hangszeres szólista válaszolgat a zenekarnak, és más, amikor egy énekes áriáját illusztrálja vagy épp ellenpontozza a kíséret. A hangverseny kísérletet tesz a szimfóniaműfaj kialakulásának nyomon követésére. Megvizsgálja, hogyan válik a szimfónia az egyszerű kezdetek után egész élettörténeteket elmesélő zenefolyammá. A szimfonikus zene hatalmas repertoárjában a hallgatónak lehetősége nyílik kikutatni ennek az állandóan változó, csodálatos világnak minden kis részletét. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Dinyés Dániel megpróbálja rekonstruálni azt a zenetörténeti folyamatot, amelynek során a szimfónia műfaja az évek múlásával egyre több és több jelentést közvetített, hogy Haydn kezei alatt a zenetörténet legfontosabb műfajává váljon. Mi teszi ennyire ellenállhatatlanná ezt a műfajt (és formát), milyen lehetőségeket nyújt a zeneszerzőknek, és hogy lehet az, hogy ilyen számban születtek szimfóniák? Mindegyik más, és mégis összefogja őket valami, ami azt mondatja velünk, hogy ez egy szimfónia, nem lehet más. Az előadók segítenek kulcsot adni a zenehallgatás öröméhez, hogy a zene legkisebb alkotóelemét is felismerjük, és meghallása által gazdagodjon a saját világunk.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei
  • műsorvezető, házigazda
    Dinyés DánielUgrás az oldal tetejére