családi és ifjúsági programok

World of Pilinszky

Létmesék kicsit és nagyon "fölnőtteknek"

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa koprodukció
 • Iskoláskoncertek

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az épületébe történő belépéssel minden látogatónk elfogadja a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Költői a kérdés: versek olvasásával vagy a monitor előtt tölt több időt ma egy fiatal felnőtt? A két világ látszólag kizárja egymást, éppen ezért izgalmas az összebékítésükre tett kísérlet. Korunk hőse, egy gamer monitorai rabságában éli nappalait és éjszakáit. Egészen addig, míg Pilinszky János verses meséi segítségével el nem utazik egy másik világba, ahol a történet szereplői a játék karaktereivé változnak. Többszereplős összművészeti monodráma, ahogy Turek Miklós megálmodta.

„Csak tökéletesen üres lapra kerülhet valóságos szöveg. Ez sokszor egy szó, sokszor egy kép, amiben a költőnek nem lehet nem hinnie, nem lehet nem bíznia.” Így ír a költészet geneziséről a száz éve született, negyven éve halott költőóriás, Pilinszky János, a háború utáni magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója. Életművének különleges szeletét képezik a gyermekeknek írt elgondolkodtató, gyakran sötét hangulatú verses mesék, melyek közül a World of Pilinszky előadása négyet foglal magába, és helyez merőben új kontextusba: A madár és a leány, az Ének a kőszívű királyról, a Fabula és az Aranymadár históriája nagyon is kortárs környezetben elevenedik meg. A Versszínház és a Zichy Szín-Műhely közös előadása létmeséket kínál „kicsit és nagyon »fölnőtteknek«”: Karcis Gábor animációja, Szitha Miklós zenéje, illetve az előadásban megszólaló Rúzsa Magdolna, Gundel Takács Gábor, Galambos Péter és Nagy Kasza Csenge a főszereplő Turek Miklóssal közösen hozza létre a különös lüktetésű színpadi világot. Turek Miklós színművész az elmúlt másfél évtizedben a magyar költészet nagyjaival ismertette meg az újabb generációkat: rendhagyó produkciója egyszerre kínál irodalmi, zenei és vizuális élményt.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Turek Miklós
 • hangjukat kölcsönözik
  Rúzsa Magdolna
  Gundel Takács Gábor
  Galambos Péter
  Nagy Kasza Csenge
 • zeneszerző
  Szitha Miklós
 • animáció
  Karcis Gábor
 • szerkesztő, rendező
  Turek MiklósUgrás az oldal tetejére