családi és ifjúsági programok

Újévi koncert fiataloknak

Haydn: A teremtés - részletek

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Csukd be a szemed, hallgasd a zenét, és figyelj a megjelenő képekre! Hallod az őskáosz gomolygását, a fénysugár megszületését? Azt, ahogyan a kék bolygó előbukkan a ködből, majd a legelső vízi és szárazföldi élőlények benépesítik? És kezdetektől fogva ott a szeretet, ami a bibliai emberpár, Ádám és Éva megjelenésével válik az univerzumot irányító legfőbb erővé. Ha újév, akkor Fischer Ádám és Haydn: a délutáni koncertre elsősorban, de persze nem kizárólag az iskolásokat várjuk.

Ez a Müpa egyik legrégebbi, nemes hagyománya: az új esztendő első napja a nagy osztrák zeneszerző, Haydn jegyében telik. Nemzetközi hírű karmesterünk, Fischer Ádám régóta küldetésének tartja, hogy a klasszikus zene iránti rajongást minél előbb átadja a következő generációknak. Partnerei ebben idén az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar és a Magyar Rádió Énekkara, továbbá három kiváló szólista, Rácz Rita, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell. Az általuk magyarul énekelt részleteket a karmester kommentálja, magyarázza és kontextusba helyezi. Hagyatkozzunk bátran a fülünkre: Fischer Ádám és muzsikustársai célja, hogy a zenei hallás elvontnak tűnő világa ne ismeretlen, félelmetes területként, hanem hívogató, gazdag országként jelenjen meg az iskolás korosztály számára. Haydn A teremtés című oratóriumából gondosan válogatott, változatos tematikájú részletek tökéletes bevezetést nyújtanak az új évhez és a szimfonikus zene, illetve az oratórium műfajához egyaránt. A komponista rafinált egyszerűsége a kulcs a titokhoz: az új világ teremtésének megidézésekor olyan színeket választ gazdag palettájáról, amelyeket nézegetve fiatalok és szüleik egyaránt rádöbbenhetnek arra, hogy kevés csodálatosabb dolgot tudunk megnevezni annál, hogy élünk.

Korosztály: 12-16 év
Rendező: Müpa
 • Fischer Ádám
 • szoprán
  Rácz Rita
 • tenor
  Megyesi Zoltán
 • basszus
  Bakonyi Marcell
 • Osztrák-Magyar Haydn Zenekar
 • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére