Szalóki Ági gyerekkoncert

családi és ifjúsági programok

Szünet nélkül
Müpa Sátor
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Játékos, önfeledt, spontán, a szó legjobb értelmében véve gátlástalan a gyerekközönség: éppen ez vonzza és hajtja kereken másfél évtizede Szalóki Ágit a kicsik, kisebbek, legkisebbek közé. Koncertjei arra is alkalmat kínálnak, hogy az énekesnő a természetesség, a hagyományok, a szép muzsika és az anyanyelv fontosságáról beszéljen-zenéljen. A most a Müpa Sátorba költöző Körforgás című albumának és korábbi lemezeinek énekelt verseiben könnyen magára ismer felnőtt és gyerek, de még a koncert utáni közös beszélgetésre is garantált a muníció.
A számos más elismerés mellett Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett énekesnő pályáját olyan példaképek és mesterek határozták meg és alakították, mint Sebestyén Márta, Dresch Mihály vagy Szakcsi Lakatos Béla. Szalóki Ági repertoárja a régizenétől a népzenén át a világzenéig, az erdélyi népdalkincstől a jazzig ível. Elsősorban gyerekekhez szóló formációja attól is különleges, hogy kicsikre és nagyokra is számít: a zene, a ritmus, a szöveg, a dallam, a jól eltalált hangulat korhatár nélkül élvezhető. Szalóki Ági 2014-ben megjelent családi zenés könyve, a Körforgás adja a koncert alapját: az énekelt versek között József Attila, Erdős Virág, Szabó T. Anna vagy Jónás Tamás költeményei is szerepelnek. A sokszínű zenei világ gyökereit magyar, cigány, afrikai és indiai hagyományokban kell keresni. A koncerten a mára klasszikussá érett régebbi albumok, így a Cipity Lőrinc, a 2010-ben Fonogram-díjjal kitüntetett, az év gyereklemezének választott Gingalló, sőt a Téli-nyári laboda dalai is elhangzanak.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Szalóki Ági
 • gitár
  Csókás Zsolt, Rácz Krisztián
 • ütőhangszerek
  Födő Sándor
 • nagybőgő
  Kovács Zoltán
 • tabla
  Szalai Péter
 • hangosítás
  Gere MiklósUgrás az oldal tetejére