• Iskoláskoncertek

Zeneboncolás

Szabó Balázs Bandája & Schumann

családi és ifjúsági programok

elmarad
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nem szentségtörés a verseket dalszövegekként felfogni, főleg, ha olyan sokoldalú alkotó kezébe kerülnek, amilyen Szabó Balázs. Legyen szó Ady Endre, Pilinszky János vagy akár Radnóti Miklós verseiről, a Szabó Balázs Bandája koncertjein és lemezein felhangzó megzenésített verziók korosztályra való tekintet nélkül sokunk nagy kedvencei. A szerelem tértől és időtől függetlenül örökké létezik: Radnóti csodálatos szépségű Bájolója ezúttal Schumann Heinének dedikált dalciklusa társaságába kerül.

Egy jó dallam önmagában még nem elég egy valódi slágerhez: ahhoz, hogy a fülünkbe örökre bemásszon, szükség van egy markáns dalszövegre is. A mai magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb alkotója, Szabó Balázs az elmúlt évtizedben biztosra ment, hiszen gyakran jeles költőink lírájából is válogatva írta és írja nagysikerű nótáit. A zenész eleinte egyedül, gitárral a kezében állt a színpadon, dolgozott bábszínészként, de színházi zeneszerzőként és rendezőként is jegyzik. A 2009-ben alakult Szabó Balázs bandája napjaink egyik legnépszerűbb formációja, amely egyedi profillal rendelkezik: dalaikban gyakran ötvözik a magyar népzenét a populáris zene különböző válfajaival, de sokszor a klasszikus zenei hangszerelést is használják. Robert Schumann 1828-ban látogatta meg Heinrich Heinét, és találkozásuk olyan nagy hatással volt rá, hogy A költő szerelme címen dalciklust írt a költő verseire. Vajon Szabó Balázs melyik kedves költőjével találkozna szívesen? Talán ez is kiderül ez alkalommal.

Az előadás után Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várjuk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • tenor
    Erdős Attila
  • zongora
    Balog Alexandra
  • műsorvezető
    Fazekas GergelyUgrás az oldal tetejére