Süt a mama, süt - A Veronaki Zenekar adventi koncertje

családi és ifjúsági programok

Müpa Sátor
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, és szeretném, hogy egyre többen gondozzuk, egyre nagyobb legyen” - vallja Tarján Veronika énekes-meseíró, aki férjével, Mogyoró Kornél zeneszerzővel és ütőhangszeres művésszel alapította meg a Veronakit. Gyerekeknek és családoknak szóló, igényes és szerethető zenét játszanak, amelyben az egzotikus, valamint a kárpát-medencei hangszerek is fontos szerephez jutnak.

A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Gyakran egy dalon belül szólalnak meg népzenei és könnyűzenei elemek, erdélyi, balkáni, közel-keleti és afrikai motívumok. A török vidékekről ismert hosszú nyakú lanthoz (szaz) moldvai koboz, valamint furulya, gitár, tambura, brácsa, nagybőgő, tangóharmonika és sok-sok ütőhangszer társul. A hangzást többszólamú vokális megszólalás teszi különlegessé. A koncerteken a közös éneklés, tánc és hangszerbemutatók mellett fontos a magyar folklórkincs felidézése, valamint - játékos, mesés formában - az írás és olvasás megszerettetése. Első gyermekműsoruk a Kuruttyuló békakirály históriája volt, majd a Cifra Palinta és a Világforgó című családi koncert következett. Tarján Veronika fontos küldetésének tartja nagymamája, Varga Katalin költő és írónő művészi örökségének megismertetését is. A népszerű gyerekkönyvek sorában a Gőgös Gúnár Gedeon után nemrégiben a Mosó Masa mosodáját zenésítették meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, mese
  Tarján Veronika
 • ütőhangszerek
  Mogyoró Kornél
 • duda, pásztorfurulya, tárogató, szaxofon
  Szokolay Dongó Balázs
 • gitár, vokál
  Horváth András Ádám
 • harmonika, vokál
  Árkosi Szabolcs
 • basszusgitár
  Herr AttilaUgrás az oldal tetejére