családi és ifjúsági programok

Petőfi & Co.

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A fiatalokhoz saját nyelvükön szólni igen komoly felelősség, különösen, ha valaki a klasszikus zene megszerettetésének, megismertetésének tiszteletre méltó feladatát vállalja magára. A Petőfi életművét és a zene kapcsolatát boncolgató előadásra érkezőket a hazai zenei ismeretterjesztés és előadóművészet jeles képviselői, valamint a Zeneakadémia növendékei várják, akik alig néhány évvel idősebbek a nézőtéren ülőknél.

Két kulcs illik a zárba: a pedagógia iránti elkötelezettség és a zene mindent felülíró szeretete. Ezek együttesen nyitják szélesre a koncertterem virtuális kapuját. Hogy kisebbek-nagyobbak egyformán élvezik majd a művészetekkel való találkozást, arról a magyarországi klasszikus zenei ismeretterjesztés meghatározó alakjai, meg persze kiváló művészkollégáik gondoskodnak. A Müpa egyik legfontosabb célkitűzése a kulturális örökség megőrzése, a különböző művészeti ágak élményszerű bemutatása a fiatalok számára. Ennek elkötelezett képviselője Banai Sára operaénekes, aki az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan állította össze az előadás műsorát.
Ezeken az alkalmakon Petőfi Sándor költészetét vizsgálják közösen - fellépő művészek és fiatal közönségük - a klasszikus zene, a népköltészet, a kortárs popzene és klasszikus zene, valamint a beatbox szemüvegén keresztül. Hogyan jelenik meg a népköltészet, a népdalok nyelvezete Petőfinél - hol és hogyan köszön vissza a népdalok felépítése verseiben? Kik voltak az európai kortársak, és vajon vannak-e hasonlóságok, akár a tematika, akár a fogalmazásmód tekintetében? Milyen zeneművek születtek Petőfi verseivel egyidőben, és azok hogyan dolgozzák fel a Petőfi számára oly fontos témákat, mint amilyen a „Szabadság, szerelem!”? Hogyan viszonyul a kortárs zeneművészet Petőfi verseihez, milyen zenei világot társít hozzájuk, és vajon tudunk-e akár mi is dalt alkotni valamely híres költeményéből? Mindebben segítségünkre lesz a Zeneakadémia hallgatóiból alakult Era Nova vonósnégyes, Varga Ádám és Sütő András színművészek (előadásonkénti váltásban), valamint Fekete János Jammal beatboxos.

Korosztály: 10-16 év
Rendező: Müpa
 • moderátor
  Banai Sára
 • színművész
  Sütő András (02.13)/Varga Ádám (03.26; 05.07)
 • beatbox
  Fekete János Jammal
 • hegedű
  Szöllősi Katalin, D. Nagy Ágoston
 • brácsa
  Nagy Salamon
 • cselló
  Kiss Csongor

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére