családi és ifjúsági programok

Páratlan Jazz

A perpētuum jazz nyelven

Szünet nélkül
Zászlótér
 • Müpa saját produkció
 • Zenés tízórai

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ki mondta, hogy a zenéhez nincs szükség matematikai alapismeretekre? A sok egymást kiegészítő ellentétből épülő világunkból a perpētuum zenekar tagjai ezúttal a páros-páratlan kontrasztjára összpontosítanak. Megmutatják, milyen az, ha egy páros ütemmutatójú zenemű páratlan ritmusban szólal meg, de azt is megtanulhatjuk, hogyan kell járni a különféle ritmusú táncokat. Jazz és pop alapú, kísérleti örömzene vár ránk, amellyel kapcsolatban egy dolog biztos: az interaktív műsor nézőinek páratlan élményben lesz részük.

Igazi fúziós zenekar a perpētuum: a fiatal előadók a jazz felől indultak, de a rajongók jól tudják, hogy ha a mai profilt kellene meghatározni, akkor a jazz, a pop, a metál és az elektronika közel azonos súllyal esik latba náluk. Ők azt vallják, alternatív popot játszanak: az énekes Girincsi Fruzsina mellett gitáron Takács Dániel, basszusgitáron Sárosi Áron, dobon Telek Attila működik közre. Zenés kísérleti konyhájukban egyetlen pillanatra sem hagyják abba saját határaik feszegetését, és ennek meg is van az eredménye: a Müpa Jazz Showcase közönségdíja mellett az elmúlt években számos fesztiválon és népszerű klubban jegyezte meg a nevüket a zsűri és a közönség. A nevet, melyet egy Örkény-novella olvasása közben választott Girincsi Fruzsina, aki szerint mindez arra utal, hogy a zene ősidők óta velünk van, mégis folyamatosan változik. A perpētuum nevébe rejtett ékezet beszédes részlet: a zenekar tagjai saját képükre formálják a rendelkezésükre álló műfajokat és stílusokat. Páratlan jazz című interaktív, a közönséget is megmozgató játékos műsorukban páros és páratlan viszonyán gondolkodnak saját szerzemények és jazznóták bevonásával. A közös kísérletezés fókuszában az ütemmutató áll.

Korosztály: 8-14 év
Rendező: Müpa
 • ének
  Girincsi Fruzsina
 • gitár
  Takács Dániel
 • basszusgitár
  Sárosi Áron
 • dob
  Telek Attila

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére