• Minimatiné

Az Aranyszamár Bábszínház előadása

Mesék a Tejúton túlról

családi és ifjúsági programok

Üvegterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bojti egy átlagos kisfiú, Tücsök egy hétköznapi kislány. Vagy talán mégsem? Minden egy játszótéren kezdődött, ahol a két barát csúnyán összeveszett Bojti új biciklije miatt. Szó szót követett, ám a járgány egyszer csak elragadta mindkettőjüket, és kilőtt velük a világűrbe. Valahová a Tejúton túlra, ahol különleges világ várt rájuk. Az Aranyszamár Bábszínház előadásában veled is ez fog történni, ám ahhoz, hogy mindenki épségben hazajusson, előbb még közösen be kell járni a Bátrak útját.

Utazók, felfedezők és kalandorok előnyben: Berg Judit nagysikerű, 2007-ben megjelent mesekönyve alapján Schneider Jankó, a hazai bábos élet egyik legtöbbet foglalkoztatott alkotója rendezte az előadást és tervezte a szerethető bábokat, erősen támaszkodva Zubán Dániel Rafael illúziókeltő, az előadásba belesimuló filmes animációira. Az eredeti meséhez Strausz Tünde írt könnyen megjegyezhető dalszövegeket. A történet a népmesék logikáját követi, amikor rokonszenves hőseink újabb és újabb ismeretlenekkel találkoznak, akiktől majd később, szorult helyzetükben ők tudnak segítséget kérni. Márpedig a Bátrak útján nagy szükség van a támogatásra, mert csak így győzhető le a Homokszörny, így érthető meg, hogy mitől szomorú a kőember, hogy miért félnek a Fűszermanók a Bumfordoktól, és akkor Fordítottország megoldásra váró rejtélyéről még egy szót sem szóltunk. Egy tejúton innen és túl egyformán érvényes mese a türelemről és elfogadásról, a másik tiszteletben tartásáról és a segítségadásról.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • előadják
  Érsek-Csanádi Gyöngyi, Baranyai Anita, Erdei Gergő
 • Berg Judit meséje alapján írta
  Strausz Tünde
 • zene
  Nánási Péter
 • báb, kellék
  Tóth Zsuzsa, Kakuszi Zoltán
 • animáció
  Zubán Dániel Rafael
 • rendező, tervező
  Schneider JankóUgrás az oldal tetejére