családi és ifjúsági programok

Magyar népi hangszerek - Vonósok

Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Hang-szer-szám

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Alaposan elhúzzák mindazok nótáját, akik részt vesznek a magyar népi hangszerek közül a vonósok hangszercsoportját középpontba állító programon. A hegedű mellett a brácsa és a tekerő is szerephez jut: a hangszerek gazdái és megszólaltatói a népzene valóságos tudósai. A régi kultúrákban alig volt olyan vidám vagy szomorú pillanat, amelynek hangulatát ne tudták volna a lehető legpontosabban megragadni és kifejezni egy hegedű segítségével. A hegedű amellett, hogy az európai műzene meghatározó hangszere, a népi kultúrának is alapvető zeneszerszáma. Az utóbbi kétszáz évben a „népi” hegedűk felépítésüket tekintve ugyanolyan hangszerek, mint a modern szimfonikus zenekarokéi.

Korosztály: 8-12 év
Rendező: Müpa
  • Vizeli Balázs és barátai
  • műsorvezető
    Farkas Zoltán Batyu
  • bőgő
    Lőrinszky Attila

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére