családi és ifjúsági programok

Literárium Junior

Így szerettek ők 3. - Ady Endre

Szünet nélkül
Zászlótér
  • Müpa saját produkció

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az épületébe történő belépéssel minden látogatónk elfogadja a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Mit keresnek az íróéletrajzok a tankönyvekben? Kell-e ismernünk kedvenc versünk vagy regényünk szerzőjének életét? S ha igen: mi az, ami ebből ránk tartozik? Valóban mindnyájan nálunk különb, erkölcsösebb emberek példaszerű életét élték? Egyáltalán: van-e bármi közünk az írók magánéletéhez? Mit kezdjünk azzal, ha kedvencünkről kiderül, hogy a mindennapokban nem a szentek életét élte? Hogyan függ össze - összefügg-e egyáltalán - az életrajz és az életmű?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ hatrészes előadássorozatában Nyáry Krisztián, a népszerű Így szerettek ők című irodalmi szerelmeskönyvek szerzője. Az irodalomtörténész, könyvkiadó, kommunikációs szakember célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert történetek felidézésével hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához. Hat izgalmas életút, hat jelentős életmű, hat rendhagyó irodalomóra. A főszerepben Petőfi Sándor, Jókai Mór, Ady Endre, Babits Mihály, Szabó Lőrinc, József Attila és a diákok.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • író, irodalomtörténész
    Nyáry Krisztián
  • színész
    Darvasi ÁronUgrás az oldal tetejére