Trapiti és barátai, avagy mesedélelőtt középiskolásoknak

Literárium Junior

családi és ifjúsági programok

Szünet nélkül
Zászlótér
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A neves prózaíró, Darvasi László több mesekönyvet is írt, is ezek közül az első a nagy sikerű Trapiti című regény volt, melyet hamarosan a Trapiti és a borzasztó nyúl követett. Trapiti egy furcsa kis manó, aki betéved Kavicsvárra. Nem tudja, honnan érkezett, nem ismeri a múltját, nem tudja, kik a szülei. Mindenesetre megtanítja trapitizni az egyre nagyobb veszedelembe került városka lakóit. A növekvő baj végül is az első tökfőzelékháborúhoz vezet. De mit jelent trapitizni? Például azt, hogy át tudsz varázsolódni egyik meséből a másikba. Például azt, hogy egy befolyásos polgármestert megtanítasz papírcsákót hajtogatni. Például azt, hogy a farkas nem eszi meg Piroskát, csak mert nem ízlik neki. Ahogy a nagymama sem. A 3 emeletes mesekönyv nagyoknak szóló meséket mond. Hogy lehet mesében beszélni a szerelemről egy földi üreg és a mellette támadt kupac kapcsán? Vannak-e tabumesék, melyeket nem lehet elmesélni, mégis el kell mesélni? Lehet-e mesélni az ember legborzalmasabb élményeiről, melyek a 20. században érték? Hogy mesélsz arról, ha a szülők válnak?
Ezek a könyvek mind arról szólnak, hogy mi a mese, és mit akar. Amilyen egyszerű a válasz, olyan nehéz a megvalósítás. A mese csak annyit akar, hogy otthonosabban tébláboljunk a hatalmas, érthetetlen, sokszor ellenséges világban. És hogy többet tudjunk magunkról. Amikor mesélünk, egyszerűen otthon akarunk lenni, végső soron mindenféle kalandok árán biztonságban kívánnánk lenni. Nem a mese hibája, hogy ez nem mindig sikerül.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • Darvasi Áron
  • író
    Darvasi László
  • sorozatszerkesztő
    Keresztury TiborUgrás az oldal tetejére