családi és ifjúsági programok

Korpás Éva meseországa - Piripotty bemutató

A cimbalom ünnepe - 10 éves a Világraszóló sorozat

Átrium (Előcsarnok)
 • Müpa saját produkció
 • Világraszóló

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa Világraszóló című programsorozata jubileumához érkezett, tizedik alkalommal tereli figyelmünket a hungarikumnak számító hangszerek, a cimbalom és a tárogató felé. Az instrumentumok történetét, jelenkori és lehetséges jövőbeli megjelenését bemutató eseménysorozat délelőtti gyerekprogramján ezúttal Korpás Éva és zenekara repíti a kicsiket és a még kisebbeket egy olyan meseországba, ahol a cimbalomnak is meghatározó szerep jut. A koncert Korpás Éva hatodik, Piripotty című gyermekműsorának bemutatója lesz.

Korpás Éva 2007-ben készítette el első önálló, gyermekeknek szóló albumát Csalogató címmel, melyet négy további hasonló anyag követett. A most készülő hatodik CD Piripotty címmel jelenik meg jövő tavasszal, és ennek a legújabb gyermekműsornak lesz a bemutatója ez a Müpa-beli koncert. A Piripotty meseországba repíti a gyerekeket, ahol a fantázia segítségével teljesen új perspektívából élhetik át életük eseményeit. Gáti István költő kimondottan erre az alkalomra írt verses meséjéhez segítségül hívjuk nagyszüleink tudását is - mutassák meg nekünk, hogyan érdemes megbirkózni a hétköznapok kihívásaival! Az elődök üzenetei, tanácsai kiolvashatók népdalaink szövegeiből, csak oda kell figyelni rájuk. A koncerten lesz közös éneklés és tánc, vigasság, de néha szomorúság is, hiszen mindkettő természetes része minden ember életének. Fontos, hogy ami értékes, arra legyen szemünk és tudatosítsuk, hogy a gyökereink mindig fontosak, azokból táplálkozunk, szökkenünk szárba. Ebben segít a gyerekeknek Korpás Éva legújabb gyerekkoncertje, amelyben a cimbalom is változatosan, sokféle és meghatározó módon jut szerephez.

Korosztály: 3-12 év
Rendező: Müpa
 • ének
  Korpás Éva
 • ének, tánc
  Lakatos Lili
 • hegedű
  Csernók Klára, Takács Ádám
 • brácsa
  Papp Endre
 • cimbalom
  Kuti Sándor
 • nagybőgő
  Hanusz Zoltán

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére