családi és ifjúsági programok

Konyha & Bach

Zeneboncolás

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Iskoláskoncertek

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy igazi séf hagyományos alapanyagokból is képes előállítani rendhagyó menüt: a Zeneboncolás első programját nem csak ínyenceknek kínáljuk. A leginkább eklektikus rockzenében utazó, és ott jelentős sikereket elérő Konyha zenekar „partnere” ezúttal nem más, mint az első számú barokk mester, Johann Sebastian Bach. A szakértő magyarázatokkal kísért barátságos találkozó során kiderül, hogy a nagyon eltérő ízvilágok legmélyén nagyon is hasonló hozzávalók rejlenek. Ez az igazi fúziós konyha, Müpa módra!

A könnyű is lehet komoly, de a klasszikus sem feltétlenül nehéz: a Zeneboncolás sorozata ezt a tételt járja körbe. A figyelmes zenehallgatás korosztálytól függetlenül kulcs a zene megértéséhez. Hogy Bach zenéje és egy mai, sikeres rockbanda nótái között miféle párhuzamok és hasonlóságok léteznek, arról a műsorvezető Fazekas Gergely informálja hallgatóságát. Segítségére lesz ebben a Konyha zenekar, vagyis az énekes-gitáros Szepesi Mátyás, a basszusgitáros Herr Attila és a dobos Badics Márk. A 2010-ben alakult Konyha dinamikus koncertjei nem csak a fesztiválszínpadokon aratnak sikert. 2018-as, negyedik albumuk, az Álomból vár kulcsdala az ezúttal is felhangzó Százszor visszajátszott. Hogy a Bach lipcsei évei előtt született, hegedűre és csembalóra komponált E-dúr szonátának mi köze van a dalhoz, nem marad többé titok. Korossy-Khayll Csongor nyolcéves kora óta hegedül, jelenleg Kokas Katalin osztályában tanul a Zeneakadémián. Az elmúlt évtizedben rendszeresen szerepelt rangos külföldi és hazai versenyeken, számos elismerést begyűjtve.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • hegedű
    Korossy-Khayll Csongor
  • műsorvezető, csembaló
    Fazekas Gergely
  • Szepesi Mátyás és a Konyha zenekarUgrás az oldal tetejére