családi és ifjúsági programok

Konyha & Bach

Zeneboncolás

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Iskoláskoncertek
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy igazi séf hagyományos alapanyagokból is képes előállítani rendhagyó menüt: a Zeneboncolás első programját nem csak ínyenceknek kínáljuk. A leginkább eklektikus rockzenében utazó, és ott jelentős sikereket elérő Konyha zenekar „partnere” ezúttal nem más, mint az első számú barokk mester, Johann Sebastian Bach. A szakértő magyarázatokkal kísért barátságos találkozó során kiderül, hogy a nagyon eltérő ízvilágok legmélyén nagyon is hasonló hozzávalók rejlenek. Ez az igazi fúziós konyha, Müpa módra!

A könnyű is lehet komoly, de a klasszikus sem feltétlenül nehéz: a Zeneboncolás sorozata ezt a tételt járja körbe. A figyelmes zenehallgatás korosztálytól függetlenül kulcs a zene megértéséhez. Hogy Bach zenéje és egy mai, sikeres rockbanda nótái között miféle párhuzamok és hasonlóságok léteznek, arról a műsorvezető Fazekas Gergely informálja hallgatóságát. Segítségére lesz ebben a Konyha zenekar, vagyis az énekes-gitáros Szepesi Mátyás, a basszusgitáros Herr Attila és a dobos Badics Márk. A 2010-ben alakult Konyha dinamikus koncertjei nem csak a fesztiválszínpadokon aratnak sikert. 2018-as, negyedik albumuk, az Álomból vár kulcsdala az ezúttal is felhangzó Százszor visszajátszott. Hogy a Bach lipcsei évei előtt született, hegedűre és csembalóra komponált E-dúr szonátának mi köze van a dalhoz, nem marad többé titok. Korossy-Khayll Csongor nyolcéves kora óta hegedül, jelenleg Kokas Katalin osztályában tanul a Zeneakadémián. Az elmúlt évtizedben rendszeresen szerepelt rangos külföldi és hazai versenyeken, számos elismerést begyűjtve.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • hegedű
    Korossy-Khayll Csongor
  • műsorvezető, csembaló
    Fazekas Gergely
  • Szepesi Mátyás és a Konyha zenekarUgrás az oldal tetejére